Activiteit van kunstenaars 2023

<Expositie>


<Boek>

Het prentenboek "TOEN KWAM ER EEN VARKENTJE VOORBIJ" - Een vervolg op het bekende liedje van Herman Broekhuizen om voor te lezen en te zingen - door Nicoline Nieuwenhuis is gepubliceerd.


Alle boerderijdieren komen voorbij, de één na de ander...

Wat willen ze van elkaar?

De mama’s reageren, ieder op haar eigen wijs!

Een vrolijk voorleesboek dat ook heel geschikt is voor jonge lezertjes,

 

Nicoline Nieuwenhuis illustreerde kinder- en tuinboeken voordat zez overstapte op klei. Als keramiste schildert ze de natuur op haar keramiek.

Voor dit boek combineerde Nicoline haar twee passies en sneed ze de illustraties uit in platen klei, om ze vervolgens in te rollen met inkt en af te drukken op rijstpapier.Het boek "Anna Metz Etsen"  is verkrijgbaar in galerie IROHA


De grafica Anna Metz (Rotterdam, 1939) ging al op haar zestiende naar de kunstacademie, maar beschouwt zichzelf desondanks als een laatbloeier. Tussen 1971 en 1995 was ze kostwinner voor een gezin met drie kinderen; pas na haar vijftigste ging ze meer experimenteren met de etstechniek. Die techniek hanteert ze tegenwoordig opvallend vrij en onorthodox. Ze laat etsplaten opzettelijk kapotbijten, drukt stukjes papier, textiel en aluminiumfolie met de etsen mee en probeert van iedere afdruk in een oplage iets unieks te maken. Lijnen komen aanwaaien en textuur ontstaat door het zuur – al blijft de kunstenaar natuurlijk wel de regisseur van het toeval. In dit boek beschrijft Jan Piet Filedt Kok de ontwikkeling van het werk van Anne Metz en haar leven. Daarnaast bevat het twee vraaggesprekken met haar door Gijsbert van der Wal. De nadruk bij de keuze van de afbeeldingen, met tal van intrigerende drukvarianten, ligt op haar recente etsen.

 

Hoofdauteur: Jan Piet Filedt Kok
Tweede auteur: Gijsbert van der Wal

Hoofduitgeverij: Thoth uitgeverij

 

Dit boek is hardcover

Boek buitenmaat: 25 x 25 x 2,3 cm

Aantal pagina's: 160

Met vele foto's van tekeningen en etsen.