Nieuws


Nieuwe expositie "Vroege Zomer"


Nieuwe tentoonstelling "Vroege Zomer" met keramiek beelden van Liesbeth Hensels, Mirjam Veldhuis en Nathalie Sonnet en schilderijen van Mamiko Nagatomo.

Van za. 13 mei t/m do. 30 juni

Opening op 13 mei van 16:00 tot 18:00

Meer informaties: klik hier

 

Iedereen is van harte welkom! 

 


Het boek "Anna Metz Etsen"  is nu verkrijgbaar in galerie IROHA.


De grafica Anna Metz (Rotterdam, 1939) ging al op haar zestiende naar de kunstacademie, maar beschouwt zichzelf desondanks als een laatbloeier. Tussen 1971 en 1995 was ze kostwinner voor een gezin met drie kinderen; pas na haar vijftigste ging ze meer experimenteren met de etstechniek. Die techniek hanteert ze tegenwoordig opvallend vrij en onorthodox. Ze laat etsplaten opzettelijk kapotbijten, drukt stukjes papier, textiel en aluminiumfolie met de etsen mee en probeert van iedere afdruk in een oplage iets unieks te maken. Lijnen komen aanwaaien en textuur ontstaat door het zuur – al blijft de kunstenaar natuurlijk wel de regisseur van het toeval. In dit boek beschrijft Jan Piet Filedt Kok de ontwikkeling van het werk van Anne Metz en haar leven. Daarnaast best het twee vraaggesprekken met haar door Gijsbert van der Wal. De nadruk bij de keuze van de afbeeldingen, met tal van intrigerende drukvarianten, ligt op haar recente etsen.

Hoofdauteur: Jan Piet Filedt Kok
Tweede auteur: Gijsbert van der Wal

Hoofduitgeverij: Thoth uitgeverij

 

Dit boek is hardcover

Boek buitenmaat: 25 x 25 x 2,3 cm

Aantal pagina's: 160

Met vele foto's van tekeningen en etsen.


Permanent expositie 2023


Galerie presenteert wisselende kunstwerk van onze kunstenaars, onder andere keramiek van Charlotte Poulsen, Liesbeth de Jonge, Mirjam Veldhuis, Nathalie Sonnet, Nicoline Nieuwenhuis, Sonja Sebes, Toshi Takeuchi,  ets van Anna Metz en Yuriko Miyoshi en schilderijen van Mamiko Nagatomo.